NOVOSADSKI ŠTRAND OD SUTRA, 1. MAJA OTVAREN ZA POSETIOCE: Na početku 112. kupališne sezone ulaz besplatan

lj.p.

30. 04. 2023. u 14:08

KAO I ranijih godina, kapije novosadskog kupališta Štrand, za posetioce se otvaraju prvog dana maja, a 112. kupališna sezona trajaće do 30. septembra. Prvih dana maja, ulaz je, tradicionalno slobodan, a posetioci će blagovremeno biti obavešteni kada se počne sa naplaćivanjem

НОВОСАДСКИ ШТРАНД ОД СУТРА, 1. МАЈА ОТВАРЕН ЗА ПОСЕТИОЦЕ: На почетку 112. купалишне сезоне улаз бесплатан

Foto S. B.

U „Gradskom zelenilu“, koje upravlja najuređenijom plažom na Dunavu,  ističu da je cena ulaznica ista kao i prethodnih godina, pa dnevna ulaznica košta 50 dinara, sezonska bez popusta je 1.345 dinara, dok je sezonska sa popustom 1.150 dinara.

Pre  početka kupališne sezone, urađena je desikacija korova na stazama za šetnju i platoima, oblikovane su krošnje drveća i uklonjene  suve grane, urađena je deratizacija kabina, travnjaci tretirani protiv krpelja, urađena je aeracija travnjaka i na 2.000 kvadrata je urađena rekonstrukcija travnjaka na mestima gde je bilo oštećenja, i toaleti su u funkciji. U toku je zamena tartan podloge na košarkaškim terenima i biće završena do početka kupališne sezone.

I ovog leta će kao i svih prethodnih, na plaži biti angažovani spasioci na vodi, a njihov broj će u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca i vremenskim uslovima. Na plaži će biti i ekipa prve pomoći sa lekarom koji će dežurati.

Institut za javno zdravlje Vojvodine uradio je uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i u ugostiteljskim objektima. Uzorak površinske vode Dunava je dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima druge klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni. Vodaza piće je zdravstveno ispravna.

HUMANITARNI PONEDELjAK

I ove kupališne sezone, na Štrandu će se organizovati akcija „Humanitarni ponedeljak“, kada se ulaz na plažu neće naplaćivati, a sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože biće namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna.

 Sugrađani koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)