ZA BOLJE SNABDEVANJE: Uskoro rekonstrukcija vodotornja u selu Orlovat

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

19. 04. 2023. u 19:19

KOMPLETNU reparaciju vodotornja u selu Orlovat kod Zrenjanina, započinju ovih dana radnici zrenjaninskog Vodovoda, sa ciljem dodatnog povećanja stabilnosti vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu. 

ЗА БОЉЕ СНАБДЕВАЊЕ: Ускоро реконструкција водоторња у селу Орловат

VIK Zrenjanin

- Dok traju radovi, vodotoranj će biti van funkcije pa postoji mogućnost da dođe do povremenih oscilacija pritiska vode u mreži - poručuju iz komunalnog preduzeća Vodovod, koje obavlja redovno održavanje izvorišta i vodovodne infrastrukture, elektro-mašinske opreme, hlorinatora, reparaciju postojećih bunara, ispiranje vodovodne mreže, a po potrebi i bušenje novih bunara i reparaciju vodotornjeva.

Prošle godine novi bunari izbušeni su a izvorištima u pet naseljenih mesta, među kojima je i Orlovat, a sada će biti urađena i kompletna reparacija postojećeg vodotornja, sa specifičnim unutrašnjim i spoljnim radovima, kao što su peskarenje, farbanje, popravka termičke izolacije vodotornja, kao i farbanje stuba vodotornja antikorozivnim premazom i završnim zaštitnim slojem. Vrednost  radova je oko šest miliona dinara, a rok za njihov završetak je 15 narednih radnih dana.

Vodotoranj u Orlovatu izgrađen je 2004. godine, visok je 30,8 metara i zapremine 200 metara kubnih.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave