U NEGOTINU ODRŽAN 15. SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: 16 poslodavaca ponudilo 441 radno mesto

S. M. J.

11. 04. 2023. u 17:00

TOKOM 15. sajma zapošljavanja, 16 poslodavaca ponudilo je 441 radno mesto, a najviše ljudi - čak 280 - traže dve kineske kompanije koje posluju u Boru i Majdanpeku.

У НЕГОТИНУ ОДРЖАН 15. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: 16 послодаваца понудило 441 радно место

Foto: S.M.Jovanović

Nezaposlenima u Negotinu, kojih po poslednjim podacima ima ukupno 1.735, među kojima su 932 žene, ponuđene su radne pozicije vezane i za trgovinu, administraciju, osiguranje, a - pored varilaca i bravara - najviše su se tražili vozači D i C kategorije.

- Sajam zapošljavanja, kao aktivna mera zapošljavanja, idealno je mesto susreta poslodavaca i nezaposlenih, nadamo se na obostrano zadovoljstvo - procenjuje Lidija Načić, v. d. direktorke Filijale NSZ u Boru.

Negotinci su, inače, upravo za radne angažmane ove godine izdvojili 3,1 milion dinara, od kojih je više od dva miliona opredeljeno za samozapošljavanje, a ostalo za programe stručne prakse.

- Sve te mere predviđene su našim Lokalnim akcionim planom, a subvencije su obezbeđene za period od šest do 12 meseci - precizira prvi čovek Negotina Vladimir Veličković, navodeći da su traženi bili i inženjeri rudarstva, elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja, uz ekonomiste i doktore medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!