VELIKI POTENCIJAL SAVE I DUNAVA - U Somboru predstavljen projekat "Zaplovi Srbijom"

J. BEKIĆ

04. 04. 2023. u 19:27

SRBIJA je zemlja koja nema more, ali ima dve međunarodne reke Dunav i Savu, kojima je povezana sa celim svetom.

ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ САВЕ И ДУНАВА  - У Сомбору представљен пројекат Заплови Србијом

Foto: J. Bekić

To podrazumeva 1.680 kilometara puteva i više od 650 kilometara kanalske mreže, čiji će se kapaciteti početi koristiti realizacijom projekta "Zaplovi Srbijom".

To je danas u Skupštini grada Sombora rekao Goran Vesić,ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. On je dodao da ćemo graditi marine u Smederevu, Velikom Gradištu, Golupcu, Kladovu i Somboru.

U Banoštoru  je planirano međunarodno putničko pristanište, a predviđeni su i pontoni za linijski saobraćaj u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Somboru. Takođe, u planu je kako je rekao ministar Vesić i pontoni za kanalski saobraćaj u Novom Sadu, Somboru, Apatinu i Odžacima.

- Cilj ovog projekta, koji je nastavak onog "Probudi Dunav" je da Srbija dobije infrastrukturu u vidu pristaništa za kruzere, marine, smeštajne objekte, ali i pešačke i biciklističke staze, pa je tim povodom već formirana radna grupa u koju su uključeni svi predstavnici države, odnosno Vlade, lokalnih samouprava, javnih preduzeća - kazao je Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024