U DOMU KULTURE GRAČANICA: Kabaretska predstava "Čeznem da vam kažem"

D. Z.

31. 03. 2023. u 14:22

DOM kulture ,,Gračanica” i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici organizuju kabaretsku predstavu ,,Čeznem da Vam kažem” autora Milorada Damjanovića u izvedbi Teatra Vuk koja će se odigrati u ponedeljak 03. aprila sa početkom od 20:00.

У ДОМУ КУЛТУРЕ ГРАЧАНИЦА: Кабаретска представа Чезнем да вам кажем

FOTO DOM KULTURE

Ovom predstavom, kako se ističe u saopštenju gračaničkog Doma kulture  autor je želeo  da se  na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom.

- Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije. Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije. „Čeznem da vam kažem“, je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas - ističu iz Doma kulture i dodaju da je priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…

Učestvuju: Milorad Damjanović, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Pavle Joksimović, pijanista Specijalni gosti: Mina Lazarević i Stevan Piale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)