MEMORIJALNI NAUČNI SKUP "DOCENT DR MILENA DALMACIJA": Decenija razmene znanja za zaštitu životne sredine

Lj.P.

30. 03. 2023. u 10:30

JUBILARNI, deseti Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine "Docent dr. Milena Dalmacija", održaće se danas, 30. i sutra, 31. marta u organizaciji Katedre za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine, departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i Fondacije "Doc dr Milena Dalmacija".

МЕМОРИЈАЛНИ НАУЧНИ СКУП ДОЦЕНТ ДР МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА: Деценија размене знања за заштиту животне средине

FOTO:Sajt Fondacije doc dr Milena Dalmacija

Ove godine Memorijalni naučni skup, kako navode u Fondaciji, u svojoj organizaciji ima važnog partnera, Naučno-tehnološki park, kao mesto spajanja i razmene između privrede, nauke i institucija.

Kroz dva plenarna predavanja, 15 usmenih i sedam poster saopštenja biće pokrivene aktuelne teme iz oblasti promena, tretmana otpadnih voda, primene i valorizacije industrijskih i poljoprivrednih ostataka, održoive proizvodnje biohemikalija, procene kvaliteta sedimenta i zemljišta, kao i različitih vidova monitoring aktivnosti u cilju zaštite i unapređenja životne sredine.

Ove godine organizovane su i dve specijalne sesije "Značaj naučne komunikacije za savremeno društvo", kao i "Naučna komunikacija:od ideje do projekta", a biće ukazano zašto je važno nauku približiti široj javnosti i kako to uraditi na pravi način,a Prirodno-matematički fakultet biće predstavljen na još način, kroz izvrsne ideje svojih istraživača.

Kao i prethodnih godina, Fondacija je dobila podršku Pokrajinskog sekreterijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade