RADOVI SE PRIVODE KRAJU: Rekonstrukcija tunela na pruzi Majdanpek – Kučevo

S. M. J.

29. 03. 2023. u 16:06

REKONSTRUKCIJA koloseka u šest tunela na pruzi Kučevo – Majdanpek u završnoj je fazi i očekuje se da čitav posao bude završen u aprilu.

РАДОВИ СЕ ПРИВОДЕ КРАЈУ: Реконструкција тунела на прузи Мајданпек – Кучево

D.N.

Projektom uređenja tunela na pruzi Majdanpek - Kučevo predviđeno je postavljanje šina i novih betonskih pragova, ugradnja novog tucanika, kao i mašinsko regulisanje koloseka, navode u Infrastrukturi železnice.

Reč je o tunelima na deonici pruge Mala Krsna – Požarevac – Bor – Vražogrnac, a ovaj obiman posao, koji decenijama nije rađen, započeo je krajem decembra prošle godine, između stanica Kaona i Majdanpek.

Da bi se ispoštovala dinamika radova, ali i odvijao teretni saobraćaj na pruzi koja je od veliko značaja za Luku Prahovo, borski kombinat bakra, ali i Kaonu, Kostolac i Železaru Smederevo, radovi se u kontinuitetu sprovode deset dana, a zatim četiri dana saobraćaju teretni vozovi.

Rekonstrukcija koloseka u tunelima, koja podrazumeva i radove na koloseku u neposrednoj blizini tunela, u proseku na oko pedesetak metara od tunela, sprovodi se u ukupnoj dužini od skoro 3,4 kilometra.

Radove izvodi preduzeće ZGOP iz Novog Sada, a sa 160 miliona dinara finansira Infrastruktura železnice Srbije iz sopstvenih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna