DODELJENE SPORTSKE STIPENDIJE U KRUŠEVCU: Ove godine duplo više novca za talente u sportu

S.BABOVIĆ

23. 03. 2023. u 19:30

SPORTSKI stipendista u Kruševcu dobija ove godine stipendiju vrednu 80.000 dinara,a ukupan budžet namenjen ovim talentima dupliran je u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi dva miliona dinara.

ДОДЕЉЕНЕ СПОРТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ У КРУШЕВЦУ: Ове године дупло више новца за таленте у спорту

Foto:GU Kruševac

Posebna komisija odlučivala je o izboru dobitnika stipendija Sportskog saveza grada. Izabrano je najboljih 25, koji se bave različitim sportovima, košarkom, rukometom, plivanjem, atletikom, stonim-tenisom, badmintonom i planinarenjem.

Iznos od 80.000 dinara primaće u 10 mesečnih rata, kako je precizirano danas na dodeli stipendija u Gradskoj upravi. Nešto ranije ovog meseca, stipendije su uvećane i đacima i studentima.

Najbolji kruševački studenti su do sada primali 8.000 dinara, dok su učenicima srednjih škola nagrađivani sa po 5.000 dinara.Pravilnikom je izmenjena visina stipendija,pa će tako studenti dobijati 12.800, a đaci srednjih škola i gimnazija-7.700 dinara.

Proširena je i lista mogućih kandidata za ove stipendije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Nikola Jokić ih je sve zapanjio i ne mogu da dođu sebi