NOVI SAD DOMAĆIN 17. DRŽAVNOG PRVENSTVA SPECIJALNE OLIMPIJADE U STONOM TENISU: Na kraju takmičenja, svi su pobednici

Z. G.

18. 03. 2023. u 15:38

SEDAMNAESTO Državno prvenstvo Specijalne olimpijade Srbije u stonom tenisu, na kojem se ove godine takmiči 12 ekipa, otvorio je danas u Novom Sadu pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta poželevši takmičarima sreću i fer-plej u sportskom nadmetanju.

НОВИ САД ДОМАЋИН 17. ДРЖАВНОГ ПРВЕНСТВА СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ: На крају такмичења, сви су победници

Pres služba Grada

Ističući da je to prvenstvo deo priprema za međunarodne sportske borbe u 2023. godini, Basta je izrazio uverenje da će naši takmičari na tim takmičenjima ostvariti odlične rezultate.

Direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević zahvalio je Pokrajinskoj vladi i domaćinu takmičenja, Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ koja, kako je rekao, uvek izlazi u susret toj olimpijadi.

Stanojević je izrazio posebnu zahvalnost klubovima koji su se odazvali u velikom broju a takmičarima poručio da su na kraju svi pobednici.

Predsednica Sportskog društva ŠOSO „Milan Petrović“ dr Ida Kabok napomenula je da takmičarske ekipe čine po dva dečaka i dve devojčice.

- Ovo takmičenje je veoma važno za decu i mlade sa posebnim potrebama. Osim doživljaja sreće i zadovoljstva na sportskom borilištu, učešće na ovakvim takmičenjima izuzetno je značajno i zbog druženja i socijalizacije – dodala je ona.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić, koja je istakla da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava takva takmičenjima i ne samo na lokalnom i nacionalnom, već i na međunarodnom nivou.

Na 17. državnom prvenstvu takmiče se ekipe iz Beograda, Pirota, Zrenjanina, Čačka, Vranja, Jabuke, Pančeva, Kruševca, Kragujevca, Leskovca, Sombora i Novog Sada.

Specijalna olimpijada (Special Olympics Internacional-SOI), osnovana je 1968. godine u SAD kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima, namenjen osobama sa posebnim potrebama. Tom programu priključilo se do sada više od 190 zemalja iz celog sveta sa više od pet miliona sportista. Svojim programima Specijalna olimpijada pruža dugoročnu podršku zdravom razvoju pojedinca i njegovom uklapanju u društvo. Od 1988. godine postaje partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i jedna je od svega tri organizacije tog tipa priznate od MOK-a. U Srbiji je Specijalna olimpijada počela aktivni rad 2002. godine, s ciljem da se tokom čitave godine organizuju treninzi i takmičenja osoba sa posebnim potrebama i na taj način omogući sportistima da učestvuju na skoro svim međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a