SREBRNI JUBILEJ ODBOJKAŠICA IZ ŽITIŠTA: Ponos male varoši u srednjem Banatu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 03. 2023. u 09:00

ONE su ponos male varoši u srednjem Banatu, 25 godina uspešno brode parketima vojvođanskim odbojkaškim parketima, a osim svog trenera Aleksandra Menga, koji je proglašen za najboljeg stručnjaka u protekloj godini, odbojkašice ŽOK Žitište, ponele su epitet najuspešnijeg kluba.

СРЕБРНИ ЈУБИЛЕЈ ОДБОЈКАШИЦА ИЗ ЖИТИШТА: Понос мале вароши у средњем Банату (ФОТО)

ŽOK Žitište

- Klub je na inicijativu devojčica iz osnovne škole Sveti Sava u Žitištu, ali i njihovih roditelja, osnovan 1998. godine i od tada je u konstantnom usponu, pa smo talenat i kvalitet krunisali igranjem u Drugoj ligi - kaže ambiciozni trener Aleksandar Meng, uz napomenu da pored seniorske, u klubu odbojku igra 40 devojčica u kadetskoj i mlađoj pionirskoj konkurenciji.

-  Mala smo sredina i devojke po završetku srednje škole odlaze na fakultete i veoma je teško održati kvantitet i kvalitet i to je razlog što se takmičimo samo u vojvođanskom rangu, ali smo složna porodica, igramo odbojku i lepo nam je - dodaje Aleksandar, uz napomenu da je klub više puta bio  učesnik finalnih turnira mlađih kategorija na pokrajinskom i republičkom nivou, sa nekoliko osvojenih bitnih medalja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)