PRIKUPLJENA 141 JEDINICA KRVI: U Resavici zadovoljni odzivom humanih građana (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 03. 2023. u 19:09

MEŠETANI Resavice danas su se, kao i prilikom svake akcije, odazvali na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi.

ПРИКУПЉЕНА 141 ЈЕДИНИЦА КРВИ: У Ресавици задовољни одзивом хуманих грађана (ФОТО)

Foto:CK Despotovac

Krv je ponudilo 147 potencijalnih davalaca, od kojih je dragocenu tečnost dao 141 davalac.

Raduje podatak da je krv dalo i 11 novih davalaca i čak 10 žena. Današnju akciju organizovao je Crveni krst Despotovac u saradnji sa opštinom Despotovac i Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

U Crvenom krstu Despotovac kažu da je kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi izuzetno težak zadatak. Cilj je da se obezbede dovoljne količine krvi i održi stabilnost zaliha krvi.

Srbiji je dnevno potrebno obezbediti 1.000 jedinica krvi, odnosno organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na kojima će 1.000 ljudi dobrovoljno dati krv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru