NEZADOVOLJNI UGOVOROM ZA ODNOŠENJE SMEĆA: Partner traži poskupljenje, opština Smederevska Palanka hoće da raskine saradnju

Јелена Илић
Jelena Ilić

10. 03. 2023. u 20:55

USLUGE odvoženja smeća u Smederevskoj Palanci poskupele su za dvanaest odsto, odlučili su odbornici Skupštine opštine.

НЕЗАДОВОЉНИ УГОВОРОМ ЗА ОДНОШЕЊЕ СМЕЋА: Партнер тражи поскупљење, општина Смедеревска Паланка хоће да раскине сарадњу

Foto: Opština Smederevska Palanka

Uprkos ovome, lokalna vlast traži način kako da raskine ugovor sa ovim partnerom, sklopljen na čak 25 godina.

Na sednici Skupštine opštine odbornici su raspravljali o davanju saglasnosti na cenovnik sakupljanja, odvoženja i deponovanja smeća „PWW“ DOO iz Niša koje je tražilo povećanje cene za 12 odsto. Opozicija nije glasala za povećanje cena, ali je novi cenovnik usvojen.

- I oni koji su potpisali ovakav ugovor, još 2010. godine, sada priznaju da je štetan po našu opštinu. Mi od toga priznanja nemamo ništa. Uvećanje cena usluga je samo usklađivanje sa cenama rasta i uslovima ugovora. Ugovorom smo u obavezi da pratimo rast cena i da odobrimo povećanje, jer će u suprotnom da obustave iznošenje smeća. Mi znamo da ovakva odluka direktno utiče na kućni budžet naših sugrađana, ali tražimo rešenje koje će biti najmanje štetno po opštinu - izjavio je predsednik opštine Nikola Vučen.

On je naveo da lokalna samouprava još nije našla rešenje kako bi  ovaj štetni ugovor sa  raskinula, a da opština ne snosi posledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)