PROSEČNO POSKUPLJENJE 20 ODSTO: Nove cene komunalnih usluga u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

23. 02. 2023. u 14:46

OD narednog meseca cene usluga većine javno-komunalnih preduzeća u Leskovcu biće veće u proseku za oko 20 odsto.

ПРОСЕЧНО ПОСКУПЉЕЊЕ 20 ОДСТО: Нове цене комуналних услуга у Лесковцу

foto: I.Mitić

Posle ove korekcije cene će, kako je najavljeno, biti stabilne narednih godinu i po dana, a onda bi se redovno usklađivale kako bi se što bezbolnije odrazile na standard građana.

Po odobrenju članova Gradskog veća na današoj sednici, građani po višim cenama plaćaće sahranjivanje i ostale pogrebne usluge, održavanje grobnih parcela kao i čišćenje dimnjaka. Leskovčani će većinu usluga JKP „Komunalac“ plaćati skuplje za petinu, dok će dimničarske usluge biti više za 25 odsto.

Odluka o promeni cena doneta je uz obrazloženje da su porasli troškovi poslovanja i da pojedini iznosi na računima nisu menjani godinama.

- Nema preduzeća koje nije tražilo povećanje cena, a mnoge od njih su najniže u Srbiji i iste su u poslednjih šest ili sedam godina. To utiče na rentabilnost poslovanja, a pojedini zahtevi za korekcije cena stoje na mom stolu mesecima – pojasnio je u ranijoj izjavi gradonačelnik Goran Cvetanović.

Nove cene odobrene su i JP „ Gradska autobuska stanica“, ali se poskupljenje odnosi na prevoznike, dok će cena peronske karte za putnike ostati ista i iznosiće 80, a mesečna karta za ulazak u stanični prostor naplaćuje se 300 dinara.

Poskupeće i usluga prikupljanja i deponovanja otpada i to za 19,6 procenata, dok će se na mesečnim računima leskovačkog JKP „Vodovod“ pojaviti nova stavka koja se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda, pa će njihov ukupan iznos u proseku biti veći za 500 do 600 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)