"VREME SMRTI" KRAJ DRINE: Završeno snimanje scena ratne drame

V. Mitrić

04. 03. 2023. u 15:36

U LjUBOVIJSKOM kraju, juče su, snimljeno četiri scene ratne drame - serije, koja je nastala kao adaptacija romana "Vreme smrti", pisca, akademika Dobrice Ćosića.

ВРЕМЕ СМРТИ КРАЈ ДРИНЕ:  Завршено снимање сцена ратне драме

foto V Mitrić

Na snimanju su učestvovali poznati glumci Žarko Laušević, koji tumači ulogu vojvode Živojina Mišić, Jovo Maksić, Čubrilo Čupić i drugi sa producentom serije i glumce, Goranom Šušljikom. Scene su snimane na području Drlača na "Lokvama", i u kanjonu reke Trešnjice u Gornjoj Trešnjici.

Meštani Drlača, Trešnjice, gradića Ljubovovije, drugih sela, kao i komšije, sa leve obale Drime, iz Republike Srpske prisustvovali su snimanju filma.

-Ovo je sjajna i glumačka i producentska ekipa - kaže Bratunčanin Rodoljub Roćko Đukakonović. -Nikome od njih, u pauzama, snimanja nije smetalo da ćaskaju sa nama i objašnjavaju nam sve ono što nas zanima.I sam se, sad, osećam kao tog filma u nastajanju.

Brano Petrović, diplomirani pravnik iz Ljubovije, kaže da je ovo „svojevrsna svetkovina za Azbukovicu i njene ljude, pa nije ni čudo kako su srdačno i gostoljubivo primili i dočekali ekipu“.

-Značajno delo našeg akademika Đosića, koje govori mnogo o nama, velika glumačka imena, veliki poduhvat i dobrota svih onih koji rade na tom poslu, zaslužuje i pažnju i poštovanje -kaže Petrović.

U ime filmske ekipe meštanima i opštinskoj samoupravi na gostoprimstvu zahvalio se autor i producent TV serije Goran Šušljik. Posebno je pohvalio prelepe predele Azbukovice i reku Drinu , kako kaže,“ ovde na ovom prostoru postoji veliki trag istorije, ovde se mnogo toga desilo , zato smo i ovde, a odavde sa ovog mesta se najbolje vidi i reka Drina“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024