AKCIJA U KIKINDI: Ogrlicom "Gradski pas" žele da udome lutalice

R. Š.

06. 02. 2023. u 06:00

SVI psi pronađeni na javnim površinama na području Kikinde od 14. februara biće obeleženi i nosiće posebnu, zelenu ogrlicu na kojoj će pisati „gradski pas“.

АКЦИЈА У КИКИНДИ: Огрлицом Градски пас желе да удоме луталице

Foto: JP "Kikinda"

Tu akciju sprovodiće Služba zoohigijene Javnog preduzeća„Kikinda“, a cilj je da se ukaže na značaj udomljavanje pasa koji su vaksinisani, sterilisani i nisu agresivni. Građani su pozvani da se priključe ovoj akciji koja će se prvi put sprovoditi u Kikindi.

- Obeležavaće se pronađeni, napušteni psi sa javnih površina na celom području grada koji su prošli CNR program (catch and release), odnosno vakcinisani su, sterilisani, pa tek onda pušteni. Ovom akcijom želimo da ukažemo na značaj udomljavanja. Pozivamo građane da ne skidaju psima ogrlice i da ovako obeležene pse ne prijavljuju službi zoohigijene jer su vaksinisani, sterilizovani i nisu agresivni. Naš krajnji cilj nije da napunimo kapacitet prihvatilišta, nego da pokušamo da svakom psu nađemo novi dom – saopštilo je Javno preduzeće za komunalnu infrastrukturu.

Svi građani ljubitelji životinja, mogu da se priključi ovoj akciji i da na taj način doprinesu rešavanju problema pasa lutalica i pomognu njihovo zbrinjavanje. Služba zoohigijene i do sada je hvatala lutalice na javnim površinama i vakcinisala ih, sterilisala, čipovala i vraćala na lokaciju na kojoj su životinje pronđena, ali takvi psi nisu bili obeleženi, što će sada prvi put biti učinjeno.

Psi sa oglricom „gradski pas“ neće se puštati u blizini škola, vrtića, bolnice, već će se ostavljati na mirnijim lokacijama, najavljeno je iz Zoohigijene.  Građani koji žele da udome gradskog psa mogu da se obrate službi Zoohigijene, na adresi Topolski put 10 ili na telefon: 404-631.

Kućice i hrana

Iz JP „Kikinda“  je najavljeno da se planira postavljanje kućica za pse na određenim lokacijama u gradu, pa će ova služba ostavljati hranu i vodu, ali i građani, koji to budu želeli, moći da hrane i poje pse na ovaj način.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)