NA NOVOSADSKOJ GRBAVICI POČELA IZGRADNJA VRTIĆA: PU "Radosno detinjstvo" dobija do kraja godine svoj 77. objekat

Z. G.

02. 02. 2023. u 21:01

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić položio je danas kamen temeljac za izgradnju vrtića Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Grbavici koji će se nalaziti na uglu ulica Miše Dimitrijevića i Kola srpskih sestara, na lokaciji nekadašnje policijske stanice.

НА НОВОСАДСКОЈ ГРБАВИЦИ ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВРТИЋА: ПУ Радосно детињство добија до краја године свој 77. објекат

Pres služba Grada Novog Sada

Kako je navedeno u saopštenju, Đurić je rekao da je planirano da radovi budu završeni do kraja ove godine i istakao da je za tu investiciju iz budžeta Grada izdvojeno 298 miliona dinara.

- Izgradnja ovog, 77. po redu vrtića „Radosnog detinjstva“ omogućiće prijem još 225 dece. Time smo sve bliži cilju da liste čekanja postanu prošlost.

Gradonačelnik je podsetio da je proteklih deset godina izgrađeno šest a sanirano, dograđeno i rekonstuisano osam objekata gradske predškolske ustanove i dodao da će tokom ove godine početi da radi novi vrtić na Adicama, koji će primiti još 250 dece, kao i da je u toku dogradnja vrtića u Kovilju i rekonstrukcija objekta Predškolske ustanove na Klisanskom putu.

- Nastavićemo snažno da ulažemo u obrazovanje, za koje se iz budžeta Grada ove godine izdvaja čak 7,3 milijarde dinara - rekao je Đurić i dodao da je Novi Sad, prvi grad u zemlji koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima „Radosnog detinjstva“.

Iz gradskog budžeta se za boravak u vrtićima 17.360 mališana izdvaja 750 miliona dinara a za boravak 3.700 dece u privatnim vrtićima izdvaja se 380 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a