POKLONI PORODILJAMA I MALIŠANIMA U LOZNIČKOJ BOLNICI: Povodom srpske Nove godine gradonačelnik Petrović posetio dečije odeljenje i porodilište

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

13. 01. 2023. u 18:50

POVODOM srpske Nove godine, nekoliko sati pre dočeka, Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, sa saradnicima, posetio je Dečje odeljenje i porodilište Opšte bolnice u Loznici, u pratnji lekara i osoblja te ustanove, dr Milana Todorovića, v.d. direktora i Darka Karapandžića, predsednika Upravnog odbora.

ПОКЛОНИ ПОРОДИЉАМА И МАЛИШАНИМА У ЛОЗНИЧКОЈ БОЛНИЦИ: Поводом српске Нове године градоначелник Петровић посетио дечије одељење и породилиште

foto:V.Mitrić

Petrović je uručio poklon paketiće „kao Božić Bata“ svim mališanima na Dečjem odeljenju, poželevši njima i njihovim porodicama sve najbolje u Novoj godini.

Istovremeno, zahvalio se osoblju bolnice, koje bdije nad ovom decom, koja su, kako se potvao na popularnu pesmu, „i ukras i blago sveta“.

U porodilištu je uručio pakete za 18 porodilja i beba.Toliko se žena porodilo, od 1. januara ove godine i na svet donelo zdrave i lepe bebe. To je za šest više nego u istom periodu lane.

-Mislim da će natalitet da raste kako je počelo od Božića, po kome se, po narodnom verovanju, godina poznaje - rekao je Vidoje Petrović. -Tu smo da i na druge načine podstaknemo rađanje i sklapanje braka, i podsticajima i stvaranjem uslova da mladi imaju gde da rade i divno okruženje za život. Divan je osećaj videti vedrinu na licu svake porodilje, i one koja je dobila prvu bebu i ona koja ima jednu ili dve ili tri. Majka je, kako je govorio sveti vladika Nikolaj, „biće najsličnije Bogu“, i zato smo odlučili da ovo vreme posvetimo onima koje su prvi put postale majke i onima koje su nastavile da rađaju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)