POSLEDNJE PRIPREME: Srbi u Gračanici dočekaće tradicionalno pravoslavnu Novu godinu

D. Z.

13. 01. 2023. u 16:46

TRADICIONALNO kao i prethodnih godina žitelji Gračanice i okolnih srpskih sredina na centrlanom Kosmetu dočekaće pravoslavnu Novu godinu ispred ovdašnje opštine.

ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ: Срби у Грачаници дочекаће традиционално православну Нову годину

foto : D.Z.

Za sve posetioce priprema se vo na ražnju a služiće se i kuvano vino i rakija.

Pored opštine Gračanica koja je pokrovitelj, organizatori Turistička opština Gračanica i NVO "Gračanička omladinska inicijativa"“ najavljuju bogat zabavni program uz vatromet u ponoć, uz učešće lokalnih bendova i izvođača kao i di džejeva. Takođe, za prisutne je najavljena i nagradna igra.

Inače, kako najavljuju organizatori, vo koji se peče na ražnju još od jutros težak je oko 400 kilograma, dok je za posetioce nabavljeno sto litara rakije i 300 litara vina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara