PODSTICAJI PROIZVODNJI MEDA: Vlasotince subvencioniše svoje pčelare

I. M.

16. 12. 2022. u 21:07

NA području opštine Vlasotince 26 pčelara dobilo je subvencije za nabavku opreme u iznosu do 40.000 dinara po podnosiocu zahteva.

ПОДСТИЦАЈИ ПРОИЗВОДЊИ МЕДА: Власотинце субвенционише своје пчеларе

foto: OU Vlasotince

Ranije su ovom merom podržavani veći proizvođači meda određenim iznosom sredstava po košnici, dok su ove godine podržani i pčelari koji imaju manje od 20 košnica zbog čega prošle sezone nisu zadovoljili uslove konkursa.

- Hteli smo da ohrabrimo sve one koji nemaju veliki broj pčelinjih društava, a jedan od uslova bio je i to da ovo pravo mogu da iskoriste samo oni pčelari koji nisu u prethodne dve godine dobijali subvencije. Umesto isplate po košnici sada smo sredstva opredeljivali za nabavku fizičke imovine u oblasti pčelarstva – objašnjava Bratislav Petrović, predsednik opštine.

Lokalna samouprava je subvencionisala do 80 odsto sredstava uloženih u novu opremu. Na području Vlasotinca raste broj pčelara. Prema zvaničnoj evidenciji na području ove opptine trenutno ima više od 6.500 košnica. Vlasotince je potpisnik Deklaracije o zaštiti pčela, u organizaciji NALED-a, i sledi njene postulate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih