POTOMSTVO ČEKALI 16 GODINA: Ovo je najlepša slika Srbije

Игор Митић
Igor Mitić

22. 11. 2022. u 16:19

ANITA i Jovica, iz vlasotinačkog sela Stajkovce, posle 16 godina borbe za potomstvo postali su roditelji trojice mališana.

ПОТОМСТВО ЧЕКАЛИ 16 ГОДИНА: Ово је најлепша слика Србије

foto: OU Vlasotince

Ovo je najlepša slika Srbije. Slika mladih ljudi koji su ostali u svom selu. Bave se poljoprivredom i tu su zasnovali svoju porodicu. Takođe, ovo je odličan primer svim drugim parovima koji imaju određenih poteškoća da dobiju potomstvo - da znaju da treba da se bore, da je država uz njih i da ćemo uraditi sve da nas bude više – poručila je Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju iz vlasotinačkog sela Stajkovce tokom posete porodici Jović koja je krajem septembra postala bogatija za trojicu dečaka.

Anita i Jovica su posle 16 godina borbe za potomstvo postali roditelji trojice mališana. Kažu da im se svaki trenutak čekanja isplatio jer su Vasilije, Jakov i Petar uneli ogromnu radost u njihov dom. Ministarka Darija Kisić im je uručila poklone među kojima su i auto-sedišta.

- Zamenili smo dan za noć. Malo spavaju noću, više danju kada imamo i druge obaveze tako da, prosto rečeno, mi ne spavamo – kazala je Anita koja, bez obzira na to, ne skida osmeh s lica.

Novopečeni roditelji kažu da uspevaju da ih razlikuju, ali da noću kada plaču to baš i nije slučaj.

- Pazimo da ne damo mleko onome ko je već jeo – dodaje Jovica.

Jovićima sleduje novčani iznos koji država izdvaja za svako novorođeno dete. Vlasotince im je iz svog budžeta isplatilo 70.000 dinara koji im pripadaju po opštinskoj odluci za stimulaciju nataliteta, a najavljuju i dodatne poklone.

foto: OU Vlasotince

Porodica Jović - radost uprkos nedostatku sna

- Pripremamo veliku akciju podele novogodišnjih paketića, pa će u okviru nje trojke iz Stajkovca biti posebno nagrađene. U Vlasotincu se rodi oko 200 dece godišnje. Nekada taj broj bude i veći, ali je najvažnije da ne opada – istakao je Bratislav Petrović, predsednik opštine.

I Centar za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava uplatio je Jovićima 40.000 dinara jednokratne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)