"DINAMIKA POSTOJANJA" U 29 PESAMA: U Kikindi predstavljena nova knjiga Dragane Danilović (FOTO)

R. Š.

09. 12. 2022. u 22:45

U NARODNOJ biblioteci "Jovan Popović“ u Kikindi predstavljena je nova knjiga Dragane Danilović "Dinamika postojanja” u izdanju Izdavačke kuće "SENT" iz Novog Pazara".

ДИНАМИКА ПОСТОЈАЊА У 29 ПЕСАМА: У Кикинди представљена нова књига Драгане Даниловић (ФОТО)

Foto: Biblioteka u Kikindi

Nakon dve knjige poezije za decu ova Kikinđanka napisala je 29 pesama za odrasle čitaoce. U njima se, kako je na promociji rečeno, smenjuju tuge, radosti, patnje, gubici, usponi i padovi, sve ono što čini krugove jednog života i određuje njegovu dinamiku. Autorka, vaspitačica po obrazovanju, pesnikinja i novinarka, svoje emocije prema bližnjima: sinu, majci, bratu, sestri, sestričini, iskazala je stihovima, tako da je u njenim pesmama, unapred je jasno, mnogo jakih emocija.

- Ima tu svega. Od života do smrti, vere, nade i ljubavi, današnjice i prošlosti. To je jedno putovanje kroz koje se tkalo mnogo emocija i uspomena - objašnjava Danilovićeva.

Pesme iz ove zbirke nastajale su duži period, podeljene su u pet ciklusa, a prve ih je pročitala njena koleginica Ivana Simić Đuran. Osim njoj, autorka zahvalnost, što su sabrane u zbirku, izažava i književniku Enesu Haliloviću, uredniku izdanja.

- Njena lirika ne sadrži površne opise sveta u kojim živi. Njene pesme imaju nekoliko misaonih opni koje je potrebno otkriti kako bi se došlo do suštine pesničke misli. Skidajući sloj po sloj čitalac će doći srži - navela je Simić Đuran.

Uz njih dve, poetsko veće u biblioteci muzički su obojili tinejdžeri iz rok sastava "Roj". Prve dve knjige Dragane Danilović, poeziju za decu "Žirafa mi je rekla" i "Narandžasti oblaci" objavila je Narodna biblioteka "Jovan Popović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli