MIGRANTI VIDELI MAMUTA: Stranci smešteni u Prihvatnom centru posetili muzej u Kikindi ( FOTO)

R. Š.

07. 12. 2022. u 22:16

GRUPA migranata iz Maroka i Avganistana, smeštena u Prihvatnom centru kod Kikinde, posetila je Narodni muzej u tom gradu.

МИГРАНТИ ВИДЕЛИ МАМУТА: Странци  смештени у Прихватном центру посетили музеј у Кикинди ( ФОТО)

Foto: Narodni muzej Kikinda

Njih 24, uz pomoć kustosa, upoznalo je deo zbirke muzeja, videli su repliku i originalni skelet mamuta, star oko 500.000 godina, upoznali se sa stalnom postavkom i posetili izložbu o fudbalu „Zbirka u šesnaestercu“ na kojoj su izloženi fudbalski dresovi, golmanske rukavice i drugi detalji.

- Poseta je realizovana u organizaciji Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i UNHCR Srbija. Migranti iz prihvatnog centra imali su priliku da se upoznaju sa lokalnim nasleđem. Prema najnovijoj definiciji, donesenoj na Generalnoj skupštini ICOM-a u Pragu ove godine, muzej je, između ostalog, ustanova otvorena za javnost, pristupačna i inkluzivna, koja neguje raznolikost i održivost – saopšteno je iz Narodnog muzeja Kikinda.

Migranti iz Prihvatnog centra kod Kikinde prvi put su posetili muzej prošle godine, kada su se, takođe, upoznali sa muzejskom zbirkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade