PODRŠKA SAMOZAPOŠLJAVANJU: U Leskovcu 35 osoba počinje sopstveni posao

I. M.

09. 12. 2022. u 12:33

RADI osnivanja radnje ili nekog drugog oblika preduzetništva 35 osoba iz Leskovca dobilo je ugovore po osnovu kojih će im biti isplaćena sredstva kao podrška samozapošljavanju.

ПОДРШКА САМОЗАПОШЉАВАЊУ: У Лесковцу 35 особа почиње сопствени посао

foto: GU Leskovac

Nezaposlene koji su se odlučili da se otisnu u preduzetničke vode u svečanoj sali Skupštine grada primio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je naglasio da je za ove namene izdvojeno 10,5 miliona dinara.

Tako će biti otvorene nove zanatske i ugostiteljske radnje, frizerski saloni, pekare, advokatske kancelarije, agencije za konsalting... Svaki od projekata biće podržan sa po 300.000 dinara.

Cvetanović je dodao da statistika govorio o tome da oko 85 odsto osoba koje na ovaj način započnu poslovanje opstaju i unapređuju svoj samostalni posao.

U poslednjih deset godina, od kada se sprovode mere samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, ukupno je izdvojeno 214 miliona dinara za nešto više od 1.400 osoba. Merom započinjanja sopstvenog posla podržano je 370 nezaposlenih ukupnim iznosom većim od 61,3 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu