ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE: U Rekovcu obuka o štetočinama, vinogradarstvu, svinjarstvu...

Z.Gligorijević

05. 12. 2022. u 13:30

Jednodnevna edukacija za poljoprivrednike iz Levča biće održana sutra, 6. decembra.

ЗИМСКА ШКОЛА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: У Рековцу обука о штеточинама, виноградарству, свињарству...

Foto:Z.Gligorijević

Teme zimske škole za poljoprivrednike biće raznovrsne, a predavači će ih izložiti u prostorijama Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu. Predavanja ćnje početi u 10 časova. Poljoprivrednike će najpre pozdraviti dr Jasmina Filipović, direktorka Poljoprivredno-savetovne i stručne službe Jagodina, a potom će im se obratiti jedan od funkcionera Skupštine opštine Rekovac. Potom će predavanja održati savetodavci raznih oblasti poljoprivrede PSS Jagodina.

Foto:Z.Gligorijević

Prvo predavanje, na temu rezidbe vinove loze održaće Igor Andrejić, onda će o cikadama, vrsti insekata, štetočina u vinogradima, govoriti Ružica Đukić, a o kalcifikaciji zemljišta savetodavac Dragan Mijušković. Od Vere Filipović poljoprivrednici će moći da čuju koja je razlika između zadruge i udruženja, Verica Lazarević govoriće o dobrobiti svinja, Vesna Vasić o novim sortama u vinogradarstvu Srbije, Milanka Miladinović o značaju upotrebe upotrebe stajnjaka, a Mira Miljković o proizvodnji rasada.

Ljiljana Jeremić poljoprivrednike će savetovati o jačanju konkurentnosti povrtarske i voćarske prizvodnje kroz podizanje standarda u primarnoj proizvodnji, Aleksandar Ilić o gajenju pšenice, Ivana Gligorijević o zaštiti lokalnih proizvoda oznakom geografskog porekla, a Marko Manojlović o zaštiti šljive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost