BUDUĆNOST RAZVOJA ZEMLJE: Ministar Ružić u Poljopriverednoj školi u Futogu

Lj.B. - Z.G.

02. 12. 2022. u 18:11

MINISTAR prosvete Branko Ružić prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja 75. godina postojanja Poljoprivredne škole sa domom učenika Futog.

БУДУЋНОСТ РАЗВОЈА ЗЕМЉЕ: Министар Ружић у Пољопривередној школи у Футогу

Grad Novi Sad Pres služba

- Od osnivanja do danas ova obrazovna ustanova bila je i ostala okrenuta potrebama i interesovanjima svojih učenika i na to možete biti ponosni. Ova škola predstavlja primer ustanove u kojoj se uspešno spajaju praktična i teorijska znanja, a za to su zaslužni svi koji su uključeni u školski rad. U tom procesu podjednako značajno mesto pripada profesorima, nastavnicima praktične nastave, upravi škole i svim zaposlenima, ali i učenicima škole - rekao je ministar.

On je naveo da je značaj poljoprivrednih škola u našem obrazovnom sistemu veliki, jer doprinose ruralnom razvoju zemlje i razvoju poljoprivrede, kao jedne od najznačajnijih privrednih grana.

- Kako bismo bili konkurentni u toj oblasti potrebno je da imamo kvalitetne stručnjake iz oblasti poljoprivrede i veterine, a to omogućava upravo vaša škola. U tom smislu veoma je značajna praktična nastava koja je učenicima dostupna na impozantnoj školskoj ekonomiji od oko 80 hektara obradive površine - naveo je on.

Veliki dodatni kvalitet ove škole čini, prema rečima ministra, i učenički dom čiji je kapacitet 190 mesta, „u kome učenici na najbolji način razvijaju svoje ideje, uz bezrezervnu podršku vaspitača i drugih saradnika i u okviru sekcija koje uspešno rade u okviru škole ili doma, kao što su ekološka sekcija, kinološka, pčelarska, konjički klub, hor i brojne sportske sekcije.“ Ministar Ružić otvorio je i izložbu, koju su priredili učenici,  na kojoj je škola predstavljena kroz istoriju.

U sastavu ekonomije u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Futog su i voćnjaci, vinogradi, staklenici i plastenici, a savremenosti škole doprinosi opremljenost svom potrebnom modernom mehanizacijom i različitim objektima za smeštaj životinja. U školi postoji i učenička zadruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MANJE MESTA U GIMNAZIJAMA  DIŽE CRTU ZA DVA BODA: Zakonskim odredbama od nove školske godine smanjen broj učenika u odeljenju na 28