VRANJE U ŽALOSTI: Preminuo Zoran Manasijević, TV scenograf i rekviziter

Дејан Ристић
Dejan Ristić

03. 12. 2022. u 13:50

U VRANjU je, posle duge i teške bolesti, preminuo je Zoran Manasijević, televizijski scenograf i rekviziter.

ВРАЊЕ У ЖАЛОСТИ: Преминуо Зоран Манасијевић, ТВ сценограф и реквизитер

Privatna arhiva

Rođen je 1954. godine u Vranju gde je završio Gimnaziju, a potom i Šumarski fakultet u Beogradu. Još kao student počeo je da radi na tadašnjoj Televiziji Beograd, kao scenski rekviziter, a potom i kao scenograf. Pored emisija programa RTS, radio je i na brojnim TV serijama i filmovima.

Dugi niz godina radio je u dopisništvu RTS–a u Vranju, a izvesno vreme proveo je kao sekretar u Književnoj zajednici "Bora Stanković" u Vranju. U Radio televiziji Vranje je radio od 2012. do 2017. godine kao scenograf i organizator, odakle je otišao u penziju. 

Svoje ogromno iskustvo u radu, Zoki je nesebično delio mlađim kolegama. Biće upamćen po izuzetnoj posvećenosti poslu i kolegijalnosti. Bio je vredan, odgovoran prema poslu, druželjubiv, tih, nenametljiv i srdačan. Za sobom je ostavio suprugu i ćerku.

Zoran Manasijević je sahranjen u subotu, 3. decembra 2022. na Šapranačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani