ZASIJAĆE VESNICI PRAZNIČNOG DUHA : Na novosadskim ulicama počelo novogodišnje ukrašavanje

S. BAJIĆ

24. 11. 2022. u 13:33

POSTAVLjANjEM „svetlećih lančanica“ na krošnje stabala na Bulevaru oslobođenja, danas je počelo ukrašavanje Novog Sada novogodišnjom dekoracijom.

ЗАСИЈАЋЕ ВЕСНИЦИ ПРАЗНИЧНОГ ДУХА : На новосадским улицама почело новогодишње украшавање

S.B.

Praznična rasveta će, u skladu sa merama štednje, sijati od 15. decembra do 15. januara, za razliku od prethodnih godina, kada su lampioni svetleli duže od dva meseca. To potvrđuje Željko Stevanović, rukovodilac elektro službe u Javnom komunalnom preduzeću „Stan“ i naglašava da se sa pripremama za instaliranje novogodišnje rasvete startovalo početkom ovog meseca.

- Novogodišnja svetleća dekoracija je zasnovana na led varijanti, tako da nije reč o velikoj potrošnji - kaže Stevanović.- Međutim, i pored toga biće smanjen obim ukrašavanja, ali će novogodišnja rasveta biti postavljena na mestima kao i ranijih godina, samo u nešto blažoj formi. Odluka da grad bude okićen za praznike, doneta je upravo zbog naših najmlađih, ali i starijih sugrađana, koji se raduju prazničnoj atmosferi i svečanom ambijentu.

Do 15. decembra, kada će biti uključeni novogodišnji lampioni, biće okićeni Trg slobode, Gradska kuća, Tanurdžićeva palata, Petrovaradinska tvrđava, Trg republike, Dunavska, Zmaj Jovina, Miletićeva, Žarka Zrenjanina i ulica Modene, Pozorišni trg, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar oslobođenja, Železnička i autobuska stanica…

U parkovima i na trgovima će biti postavljene svetleće jelke kao i figure u „3 d“ varijanti, ukrasiće se Dečja bolnica, zgrada porodilišta, urgentnog centra ...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna