PRIRODNE SU VEZE SRBIJE I CRNE GORE: Saradnja Kulturnog centra Novog Sada sa institucijom iz Herceg Novog

J. S.

18. 11. 2022. u 14:58

KULTURNI centar Novog Sada ugostio je danas Tatjanu Ateljević, direktorku JUK Herceg Fest,čelnicu jedne od krovnih institucija kulture u Herceg Novom.

ПРИРОДНЕ СУ ВЕЗЕ  СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Сарадња Културног центра Новог Сада са институцијом из Херцег Новог

kcns

O planovima za nastavak višegodišnje saradnje dveju institucija sa Ateljevićevomje razgovarao direktor KCNS Bojan Panaotović sa saradnicima - pomoćnikom Sunčicom Marković, saradnikom KC Mirzom Avdićem i finansijskom analitičarkom za odnose sa inostranstvom Aleksandrom Spasojević.

Direktorka Ateljević istakla je neophodnost saradnje sa Srbijom i značaj uzajamnih poseta i naglasila da KCNS predstavlja uzoran primer institucije od koje se može mnogo naučiti, naročito kada je u pitanju kulturni, umetnički i tribinski program, poput onog koji se emituje na Jutjub kanalu i dostupan je široj publici.

Panaotović naglasio da ranije potpisan ugovor o saradnji sa JUK Herceg Fest „nije samo formalnost i potpis na papiruˮ, nego znak „otvorenog srcaˮ, te da otpočetu saradnju treba produbljivati konkretnim projektima. Naime, kao jedan od mogućih predloga razmotreno je gostovanje predavača Kulturnog centra Novog Sada u Crnoj Gori, konkretnije u Kući Iva Andrića u Herceg Novom, što je „izuzetna ideja i način da se u edukativnom maniru obratimo građanimaˮ, kako je rekao direktor Panaotović.

Uz ove predloge istaknuto je da raspoloženje za buduće zajedničke projekte važi u oba smera i da je Novi Sad „otvorenih vrataˮ za hercegnovske ideje i gostovanja.Sunčica Marković i Mirza Avdić podsetili su na neke dosadašnje uspešne projekte, poput Antićevih dana i brojnih likovnih kolonija, čime je osigurano plodno tle za pripremu novih programa koji se iz Novog Sada mogu ponuditi. Predočene su i neke manifestacije u Herceg Novom, poput predstojećih Dana mimoze, ali i planiranih Dana Novog Sada, te je Novosađanima upućen srdačan poziv da Herceg Novi posete i van sezone.

Direktor KCNS Panaotović naglasio je neupitnu bliskost Srbije i Crne Gore, te je i lično pozvao građane da odmore i putovanja usmere na kulturnu i jezički srodnu sredinu kakav je Herceg Novi, uz opasku da „na Maldivima jeste lepše, ali u Crnoj Gori je i bolje i zanimljivijeˮ.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!