NA BAZEN (NI)SU UŠLI BEZ DOZVOLE: Posle četiri dana stigao odgovor nadležnog subotičkog preduzeća o trovanju hlorom

J. LEMAJIĆ

23. 11. 2022. u 09:11

ULAZ na bazen Sportsko-rekreativnog centra "Prozivka" u Subotici je bio zatvoren i vaterpolisti su ušli - nelegalno.

НА БАЗЕН (НИ)СУ  УШЛИ БЕЗ ДОЗВОЛЕ: После четири дана стигао одговор надлежног суботичког предузећа о тровању хлором

foto:J.L.

Ovako su iz JKP "Stadion" odgovorili roditeljima koji su pre četiri dana prijavili da je 20 sportista, među kojima su bila i deca, otrovano hlorom na bazenu. Roditelji najmlađih, pak, tvrde da to nije istina i da će zbog svega tužiti Grad i nadležno javno preduzeće.

Zbog isparenja hlora 20 vaterpolista zatražilo je protekle subote medicinsku pomoć u Hitnoj pomoći i Dispanzeru za decu Doma zdravlja, a dvoje je zadržano u subotičkoj Opštoj bolnici.

- Predmetnog vikenda objekat SRC "Prozivka" je bio domaćin dva značajna sportska događaja i za vreme ova dva takmičenja objekat je bio zatvoren. Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto Obaveštenje sa informacijom da je objekat zatvoren. Zbog velikog broja učesnika događaja 18. novembra zaposleni su vršili tretman vode u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama - navodi se u saopštenju JKP "Stadion".

- Članovi VK Spartak su međutim ipak ušli u objekat SRC "Prozivka" i to kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JKP "Stadion" ignorišući obaveštenje da je objekat zatvoren.

Tretman u malom bazenu, Foto J. Lemajić

Kako tvrde, ignorisali su i tehničara, zaposleno lice, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren. Roditelji mališana su revoltirani objašnjenjem nadležnog preduzeća i tvrde da su iznete neistine da nigde nije stajalo obaveštenje o jačem tretiranju vode.

- To je laž. Moj sin je ušao na normalna vrata, na koja svako veče ulazi, to je klizni ulaz, a na fiksnom delu je bio plakat za utakmicu u subotu. To je jedino što je bilo na vratima, na kraju krajeva i kamere na ulazu mogu da utvrde šta je bilo - tvrdi Rade Bulatović.

- U ponedeljak je dvoje dece vraćeno u bolnicu, ono koje je trebalo da izaće je dobilo temperaturu, a ja svoje dete pratim i vodim ga na kontrolu. To nije iritacija nego trovanje i tako stoji u dokumentaciji. Nas ne zanima koja stranka vodi ovo preduzeća, već da se nađu odgovorni i da se ovako nešto više ne ponovi.

INSPEKCIJA: HLOR KAKO TREBA

KAKO kažu u ovom JKP, pokrenuta je i unutrašnja istraga u vezi sa ovom situacijom. Zavod za javno zdravlje je na zahtev ovog preduzeća vanredno obavio uzorkovanje i analizu vode u velikom bazenu i potvrđeno je da je voda u oba bazena bezbedna što se tiče koncentracije hlora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)