REKA VALJA SMEĆE: Nabujali Ibar se izlio u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

21. 11. 2022. u 10:25

NABUJALI Ibar poplavio je svoje priobalje u Kraljevu - bašte plažnih barova uz samu reku, gradsku plažu i obližnje sportske terene, ali bar zasad nije ugrozio domaćinstva i pričinio veću štetu.

РЕКА ВАЉА СМЕЋЕ: Набујали Ибар се излио у Краљеву

G.Šljivić

Usled obilnih padavina, vodostaj ove reke koja protiče kroz centar Kraljeva narastao je gotovo dva metra, a bujica sa sobom nosi gomilu raznog otpada iz svog gornjeg toka i klisure.

G.Šljivić

Ibar nosi veliku količinu otpada iz gornjeg toka

Veća količina smeća i polomljenog drveća tako se zaustavila kod splavova na levoj obali čiji zaposleni pokušavaju da zaštite ove ugostiteljske objekte od jačih udara plivajućeg otpada.

G.Šljivić

Smeće oko splava na Ibru

- Situacija je pod kontrolom, a najvažnije je da Ibar nije ni približno ugrozio bunare za vodosnabdevanje u Žičkom i Konarevskom polju, kao i što miruju bujični vodotokovi. Nemamo ugroženih domaćinstva, ni ugroženu infrastrukturu – kaže Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave.

- Pratimo situaciju iz minuta u minut i u slučaju potrebe sve službe su u pripravnosti da pravovremeno reaguju.

G.Šljivić

Ibar kroz Kraljevo

Ispod Glavčićevog mosta u centru grada, Ibar je uz samu desnu obalu priterao i oštetio konstrukciju splava koji je od letos u izradi, ali je i dalje nedovršen i nije u funkciji.

G.Šljivić

Oštećen splav u izgradnji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona