VRŠČANI SPREMNI ZA PRVI SNEG: Zimska služba obezbedila specijalizovana vozila za brdske terene

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 11. 2022. u 15:05

I OVE zime će brigu o prohodnosti puteva na teritoriji Grada Vršca voditi „Sremput“, sa kojim je lokalna samouprava potpisala ugovor o javno-privatnom partnerstvu na period od 10 godina.

ВРШЧАНИ СПРЕМНИ ЗА ПРВИ СНЕГ: Зимска служба обезбедила специјализована возила за брдске терене

Grad Vršac

Oni će održavati oko 200 kilometara lokalnih puteva i ulica, dok su državni putevi, koji se na teritoriji tog grada protežu u dužini od oko 70 kilometara, u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

"Sremput" na raspolaganju ima 11 potpuno novih vozila za zimsko održavanje puteva, među kojima su i dva specijalizovana unimaga za uske ulice i brdske predele, što je za Vršac neophodno, budući da se veliki deo grada nalazi na padinama Vršačkih planina.

-U slučaju vanredne situacije obezbeđeno je još pet dodatnih vozila, namenjenih za uklanjanje najviših snežnih nanosa, dok će se po potrebi, u slučaju ekstremnih zimskih uslova, sa svojom mehanizacijom uključiti i JKP "Drugi oktobar" – kaže Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Zbog velikog nagiba, u gradu su najkritičnije tačke za održavanje ulice na bregu, dok se na lokalnim putevima Izbište – Šušara, Vršac – Vojvodinci i Vršac – Markovac često formiraju smetovi, usled pojave karakterističnog jakog vršačkog vetra.

U takvim uslovima obavezno se angažuje dodatna mehanizacija, kako bi bila održana konstantna prohodnost.

"Sremput" je za početak pripremio i 100 tona soli i 10 kubika rizle.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)