PODRŠKA SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU U VOJVODINI: Iz budžeta Pokrajine preduzećima bespovratno 5,5 miliona dinara

Z. GRUMIĆ

14. 11. 2022. u 13:57

U NAMERI da podstakne zapošljavanje osoba koje na domaćem tržištu rada teže dolaze do posla, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs radi raspodele ukupno 5,5 miliona dinara privrednim subjektima u Vojvodini koji se bave socijalnim preduzetništvom.

ПОДРШКА СОЦИЈАЛНОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ У ВОЈВОДИНИ: Из буџета Покрајине предузећима бесповратно 5,5 милиона динара

Z. Grumić

Pojedinačni iznosi od 250.000 do 500.000 dinara, koji će biti dodeljeni po konkursu, odobravaju se po principu "refundacije" za nabavku mašina ili opreme kupljenih, isporučenih i u celosti isplaćenih u periodu od 16. marta 2020. do zaključenja tog javnog poziva, 25. novembra ove godine.

- U Srbiji postoji veliki prostor za radno angažovanje pripadnika ranjivih kategorija stanovništva. Želimo da nađemo način da uposlimo one koji tako lako ne mogu da nađu svoj posao, odnosno da ih angažujemo u socijalnoj ekonomiji – istakao je potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić na konferenciji za novinare.

Podsetivši da primena novog Zakona o socijalnom preduzetništvu, donetog u februaru ove godine nakon pune decenije usaglašavanja, počinje od 16. ovog meseca, Ćurčić je istakao da su tim povodom nadležni u Pokrajini obavili edukacije u Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici o tome ko sve može i pod kojim uslovim a da se bavi tom delatnošću. On očekuje da će u pokrajinskom budžetu za iduću godinu biti više novca za podršku socijalnom preduzetništvu.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević je naglasio da je ovo prvi konkurs te vrste u Republici Srbiji, od usvajanja novog zakona.

Pravo učešća na konkursu imaju pravna lica u Vojvodini registrovana za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, socijalne zadruge koje posluju radi ostvaarivanja socijalne, ekonomske i radne uključenosti, kao i socijalna preduzeća koja obavljaju delatnost radi sticanja dobiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest