PROCENA ŠTETE, PA SANACIJA: I dalje su vidljive posledice požara u kruševačkoj Vidovdanskoj ulici

S. Babović

03. 11. 2022. u 08:50

OD 22. oktobra, kada je u požaru izgorela kineska robna kuća u centru grada na Rasini, zgrada u kojoj su još sedišta Kruševačkog pozorišta, Kulturnog centra, dopisništvo RTS i više poslovno-prodajnih firmi nema struju, pa korisnici ne mogu da je koriste.

ПРОЦЕНА ШТЕТЕ, ПА САНАЦИЈА: И даље су видљиве последице пожара у крушевачкој Видовданској улици

Foto S. Babović

Ni saobraćaj u Vidovdanskoj ulici još nije normalizovan, a komisije od 31. oktobra procenjuju štetu...

Iz Gradske uprave je saopšteno da su zaključno sa 4. novembrom odredili privremenu zabranu kretanja svih, pa i pešaka, osim za vozila Hitne intervencije. Izuzeti su i oni koji učestvuju u sanaciji, te "pauk" u Vidovdanskoj: od Trga kosovskih junaka, do raskrsnice sa Topličinom i Takovskom. Privremeno je izmešteno i autobusko stajalište Spomenik, kod Doma sindikata, u Balkansku, iza Trga kosovskih junaka sa desne strane.

Kruševačko pozorište novu predstavu "Duplo golo" proba u bioskopu jer - po rečima predstavnika za medije Svetlane Đurđević - ikao vatra nije dospela do scene, fundusa i kancelarija, voda je oštetila deo prostorija i elektro instalacije.

Nadalje, dok jedna banka poručuje da njihova filijala neće raditi do daljeg, ljudi su se posle požara vratili u stanove jer je jedna faza bila uključena neposredno posle gašenja vatre.

OBJEKAT

ZGRADA od oko 1.600 kvadrata, čiji je deo oštećen u požaru, potiče iz 1938. U dva krila objekta koje je bilo sedište Trgovačke omladine, sada se nalaze stanovi, a ostatak je bio poslovni i komercijalni prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba