"DANI KOMEDIJE" PONOVO U JAGODINI: 49. festival smeha biće održan od 20. do 27. marta

Z.Gligorijević

26. 10. 2022. u 14:18

POSLE tri godine pauze zbog pandemije korona virusa, jagodinska publika ponovo će moći da uživa u predstavama na „Danima komedije“.

ДАНИ КОМЕДИЈЕ ПОНОВО У ЈАГОДИНИ: 49. фестивал смеха биће одржан од 20. до 27. марта

Foto:Z.Gligorijević

Tradicionalni, 49. festival smeha biće održan od 20. do 27. marta naredne godine, rečeno je na sastanku Umetničkog saveta. Nebojša Bradić, umetnički direktor festivala „Dani komedije“, ocenio je da su „potencijali ovog festivala u njegovoj tradiciji i činjenici da je on postao brend, što mu omogućuje međunarodni kapacitet“.

Foto:Z.Gligorijević

-To je jedan od pravaca kojim bismo želeli da se razvija festival u narednim godinama, ali, naravno, i u tome da, uz prateće aktivnosti, doprinese kulturnom životu Jagodine i pozorišnom životu Srbije – dodao je Bradić.

Foto:Z.Gligorijević

Zorica Stojinović, v. d. direktora Kulturnog centra „Svetozar Marković“, rekla je da je će novina narednog festivala biti to što će predstave koje nisu ograničene sezonom u kojoj se održava festival moći da konkurišu za selekciju. Bitnija stvar je osmišljavanje i sprovođenje umetničkog programa između dva festivala, a sve u susret jubilarnim, pedesetim „Danima komedije“, jer pola veka festivala zaista zaslužuje kontinuiranu delatnost.

Foto:Z.Gligorijević

Svoje ideje o budućnosti festivala na sastanku su izneli i Dragan Petrović Pele i Saša Torlaković, dramski umetnici, i Aleksandar Saša Milosavljević, teatrolog i pozorišni kritičar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!