BESPLATNI SKRINING ZA ŽENE: I u Kraljevu Karavan "Budi hrabra - pregledaj se"

G. ĆIROVIĆ

25. 10. 2022. u 11:07

​U OVIRU Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, najčešćeg oblika kancera kod žena, i u Kraljevu je boravio Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ sa ciljem da se unapredi znanje pripadnica nežnijeg pola o značaju preventivnih pregleda i ranog otkrivanja maligniteta.

БЕСПЛАТНИ СКРИНИНГ ЗА ЖЕНЕ: И у Краљеву Караван Буди храбра - прегледај се

G.Šljivić

Tako su, u organizaciji Udruženja „Žena za ženu“, brojne Kraljevčanke, od 20 do 45 godina starosti, tokom dva dana u pokretnoj ordinaciji na Trgu srpskih ratnika bile u prilici da obave besplatne ultrazvučne preglede.

- Na ovaj način želimo da ženama omogućimo besplatne preventivne preglede, kao i da ih podsetimo da ih obave jednom godišnje – kaže Marija Lakić iz Udruženja „Žena za ženu“ dodajući da je u sklopu Karavana, u ukupno 40 gradova i opština širom Srbije, do sada obavljeno oko 3.500 pregleda kojima su otkrivena 24 kancera, kao i više od 350 cisti i 700 fibroadenoma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)