UVEĆALI IZVOZ ZA 60 ODSTO: Erić - Sagradili smo jednu od najvećih industrijskih zona

Z. Gligorijević

14. 10. 2022. u 06:00

ĆUPRIJA je moderan grad koji spaja i povezuje narode i civilizacije, ali i grad koji ne zaboravlja svoje početke - ocenio je predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić na jučerašnjoj svečanoj sednici, održanoj povodom Dana opštine Ćuprija.

УВЕЋАЛИ ИЗВОЗ ЗА 60 ОДСТО: Ерић - Саградили смо једну од највећих индустријских зона

Foto Z. Gligorijević

On je dodao da su uspeli da ožive privredu i da sagrade "najveću industrijsku zonu južno od Beograda, koja je lokacija s najvećim prioritetom Vlade Republike Srbije i u koju će uskoro doći novi investitori". Nove fabrike obezbedile su nekoliko stotina novih radnih mesta i uticale na rast prosečnih zarada u opštini, ali i na ukupnu privrednu aktivnost.

- Da smo dobro radili, najbolje pokazuje da "Feka Automotiv" počinje izgradnju novog pogona za delove za električne automobile. U Ćupriju su došli veliki trgovinski sistemi, a očekujemo i dolazak novih - rekao je Erić.

Kako je ekonomija pokretač grada, zahvaljujući novim investicijama, privreda Ćuprije postala je značajan izvoznik. U prvih sedam meseci ostvaren je izvoz od 14,5 miliona evra, što je uvećanje za 60 odsto u odnosu na isti period lane.

- Puno je uloženo na ulepšavanje grada. Pokrenuta urbana rekonstrukcija grada, kao i vizija koja će doneti nova, i po mnogo čemu jedinstvena, arhitektonska rešenja, jer će objediniti dva milenijuma trajanje Ćuprije, predstavljaće krunu našeg rada. Nova Ćuprija mora da objedini istoriju, industrijsku i trgovinsku zonu, kulturu i sport, a mladima da pruži oslonac u obrazovanju i društveni život - rekao je još Erić.

Počasnom građaninu opštine Ćuprija, Ksonvej Ju, vlasniku firme Corelead smart home Europe d.o.o. Ćuprija, na sednici je dodeljen ključ grada.

 

NAJUSPEŠNIJI DOBILI NAGRADE

NAJZASLUŽNIJIM građanima uručene su zahvalnice, 18 Ćupričana, koji su se tokom protekle godine posebno angažovali na protivgradnoj zaštiti useva nagrađeno je sa po 30.000 dinara. Posebnu novčanu nagradu, u iznosu od 100.000 dinara doneo je Ivan Radivojević, student generacije na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, a đaci generacije dobili su laptope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)