NA KROVU MIRIĆA ZAVIJORIO SE BARJAK HUMANOSTI: Donacijama i mobom obnavlja se dom porodice u Sivcu, koji je uništen u požaru

Z. Rajić

13. 10. 2022. u 06:55

NA kući porodice Mirić u Sivcu zavijorio se barjak, uz koji su okačeni i peškiri, kao znak da su postavljeni rogovi krova, nešto više od dva meseca pošto je supružnicima Vesni i Vladi i njihovim sinu Jovanu i ćerki Jovani izgoreo dom 30. jula, na Ognjenu Mariju.

НА КРОВУ МИРИЋА ЗАВИЈОРИО СЕ БАРЈАК ХУМАНОСТИ: Донацијама и мобом обнавља се дом породице у Сивцу, који је уништен у пожару

Foto Z. R.

Nove prostorije su sazidali i krov podigli majstori i njihovi pomagači iz sela, a donacije za obnovu kuće obezbeđene su u akciji Eko-sekcije lokalnog Humanitarnog udruženja "1.000 za 1.000". Mirićima je požar, za koji se pretpostavlja da je izazvan neispravnim električnim instalacijama progutao kuhinju, dnevnu i spavaću sobu i krov, kao i sav nameštaj, belu tehniku, garderobu i hranu. Bio je to šok, koji su jedva podneli, posebno Vlada, koji je plućni i srčani bolesnik.

- Prikupljeno je dosad više od pola miliona dinara, u novcu i građevinskom materijalu.

Pomoć je stigla najviše iz sela i Opštine Kula, ali i sa raznih strana, čak iz Amerike.

Foto Z. R.

Mnogi su se odazvali da pomognu kao radna snaga, a drugi su donosili hranu i piće - navodi Milinko Džuver, aktivista Eko-sekcije.

Lenka Pavkov Žakić, komšinica Mirićevih, koordinator akcije, kaže da je prve nedelje posle požara 24 časa na dan dobijala pozive zainteresovanih da pomognu unesrećenoj porodici.

- Donirali su ciglu, građu, crep, šljunak, pesak... Grubi radovi su završeni, a ostalo je da se urade betoniranje prostorija, stavljanje laminata i pločica, malterisanje, krečenje, postavljanje električnih instalacija i sređivanje kupatila - nabraja Lenka.

- Poklonjeni su veš-mašina i električni šporet, a potrebni su i frižider i zamrzivač.

BONUS VIDEO: 

KARAĐORĐEVO ZVONO ODJEKUJE 210 GODINA: Vožd ga je darovao da bi objavilo slobodu narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru