PRVACIMA BESPLATNI UDŽBENICI: Grad Novi Sad i ove godine pomaže roditeljima mališana koji polaze u prvi razred

Lj. P.

27. 08. 2022. u 09:09

RODITELjI mališana koji će prvog dana septembra poći u prvi razred ne moraju da brinu za kupovinu udžbenika.

ПРВАЦИМА БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ: Град Нови Сад и ове године помаже родитељима малишана који полазе у први разред

Foto P. Milošević

Grad Novi Sad je, na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića, i ove godine obezbedio sredstva iz budžeta za nabavku besplatnih udžbenika za đake prvog razreda osnovne škole.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prisustvovala je juče potpisivanju Ugovora između predstavnika 12 izdavačkih kuća i 35 novosadskih osnovnih škola o nabavci besplatnih udžbenika za prvačiće.

- Pravo na besplatne udžbenike imaće oko 4.000 đaka prvaka, odnosno svi oni koji udžbenike nisu obezbedili preko konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - istakla je Vučinićeva prilikom potpisivanja ugovora. - Ukupna sredstva za tu namenu iznose 29.240.000 dinara sa PDV, što je za 2,1 milion više u odnosu na 2021. godinu.

Foto: Pres služba grada

Potpisan ugovor između izdavača i škola

RADOVI

Kako je rekla članica Gradskog veća za obrazovanje, trenutno se privodi kraju investicija u OŠ "Ivan Gundulić", u toku su rekonstrukcije Medicinske škole i OŠ "Vasa Stajić", a dobrim tempom napreduje i izgradnja vrtića na Adicama.

Ovo je, kako je istakla članica Gradskog veća za obrazovanje, dobra praksa, i na ovaj način žele da olakšaju polazak u prvi razred đacima, ali i njihovim roditeljima. Ona je podsetila da će i ove godine boravak mališana u vrtićima biti potpuno besplatan i da će

Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima.

Još je istakla da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, kao i to da je s resornom u pravom dogovoreno da će u narednom periodu biti više ulaganja u osnovne i srednje škole, iako su i sada u toku velike investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)