„I MI SMO NA DRINI“: Regata osoba sa invaliditetom (FOTO/VIDEO)

V. M.

20. 08. 2022. u 13:07

U ORGANIZACIJI Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom "I mi smo na Drini", održana je 16-ta po redu međunarodna regata za osobe sa invaliditetom.

„И МИ СМО НА ДРИНИ“: Регата особа са инвалидитетом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Mitrić

Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na plovidbi od Gornje Trešnjice do “Etno sela” Vrhpolje, učestvovalo 55 regataša od čega 45 iz Srbije i 10 iz Tuzle (BiH) sa 7 čamaca Rafting kluba "Drinska regata".

Plovidbom je rukovodi „kapetan“ Zoran Vojinović. 

Kapetan Vojinović, koji rukovodi i velikom ljubovijskom regatom, poželeo im je miran, veseo i zabavan spust prelepim delom Drine, koje okružuje ništa manje lepo priobalje. Stavio im je do znanja šta treba da čine, ako, eventualno, dođe do problema. Mada je kiša rominjala, niko od regetaša nije hteo da odustane. Ovi ljudi ističu da su osobe sa invaliditetom, a ne invalidi.

U ime resornog ministarstva pokrovitelja ove manifestacije na i oko Drine pozdravila je Marija Ristić Markov, šefica Odseka u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

- Jedan od prioriteta ministarstva, kome pripadamo, je zaštita prava i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom - kazala je Ristić Markov.

- Stoga Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom resornog ministartsva kontinuiramo pruža podršku savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom. Podržavamo 33 saveza sa oko 500 udružena na teritoriji čitave Srbije. Osim toga obezbeđujemo značajna sredstva, kako bi mogli da se realizuju mnogi programi koji bi pomogli njihovom boljem životu. I ova regata je jedan od takvih projekata na kom prisustvujemo na zadovoljstvo svih nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!