SPUST VELIKOM MORAVOM: Zvanično otvaranje manifestacije u četvrtak

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 08. 2022. u 11:42

Jedriličarski klub “Smederevo”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma Republike Srbije i uz pomoć grada Smedereva i JP “Smederevska tvrđava”, i uz podršku opštine Ćuprija i Turističke organizacije opštine Ćuprija, organizovaće spust Velikom Moravom od 18. do 21. avgusta.

СПУСТ ВЕЛИКОМ МОРАВОМ: Званично отварање манифестације у четвртак

Foto:Z.Gligorijević

Zvanično otvaranje ove turističko-sportske manifestacije biće u Ćupriji u četvrtak, 18. avgusta, u 7,45 časova kada će se prisutnima obratiti predstavnici lokalne samouprave opštine Ćuprija, Turističke organizacije opštine Ćuprija i predsednik jedriličarskog kluba iz Smedereva Željko Vučković.

Start je u četvrtak, 18. avgusta u Ćupriji, a kraj prve etape u selu Bagrdanu kod Jagodine. Druga etapa će se voziti do Žabarskog mosta kod Velike Plane, treća do Ljubičevskog mosta i četvrta do ušća Morave u Dunav, odnosno do Smederevske tvrđave. U poslednjoj etapi, gde je najveća srpska reka najšira i najmirnija, planiran je spust mladih jedriličara iz gotovo svih srpskih klubova.

Spust će imati i ekološki karakter, jer je predviđeno da učesnici na kraju svake etape urede prostor koji će biti označen za prenoćište, kao i da očiste prostor nakon boravka.

Završni koncert, doček i uručivanje zahvalnica učesnicimaka biće organizovan u Smederevskoj tvrđavi u nedelju, 21. avgusta.

Projekat se realizuje u okviru promocije turističkih prostora i turističkih proizvoda Srbije i grada Smedereva, kao i ostalih gradova kroz koje protiče Velika Morava, ali i podsticanja unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske privrede, kao i projekata edukacije i treninga u turizmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona