DAVAOCI BESPLATNO NA BAZEN> Akcija „Spens-a“ i Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine

S. B.

12. 08. 2022. u 13:25

JAVNO preduzeće, „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenim krstom Novog Sada, obezbedilo je besplatan ulaz za otvoreni bazen sportskog centra „Sajmište“ i otvoreni bazen na „Spens-u“ svim doborovoljnim davaocima krvi koji 16. i 19. avgusta daju krv.

ДАВАОЦИ БЕСПЛАТНО НА БАЗЕН> Акција „Спенс-а“ и Завода за трансфузију крви Војводине

N.Karlić

Dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na jedan ulaz na bazen i ga mogu iskoristiti do kraja sezone.

- Prethodna akcija koju smo zajednički sproveli dala je odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi i uspeli smo da podignemo rezerve krvi. Međutim, potrebe za krvnim produktima su konstantne i neophodan je kontinuirani odziv davalaca. Dnevno je neophodno da nam se prijavi oko 250 davalaca kako bismo zadovoljili dnevne potrebe pacijenata. Kao mali znak pažnje i ovog puta naši humani sugrađani će dobiti po jedan besplatan ulaz na bazen do kraja kupališne sezone - kaže Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Trenutno je najpotrebnija O i A krvna grupa ali i sve krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

- „Spens“, kao društveno odgovorno preduzeće, spremno je da podrži sve institucije i ovakve akcije, koje za cilj imaju pomoć i promociju uzajamne solidarnosti. Ovaj vid saradnje biće nastavljen i u budućnosti, a obuhvatiće i ostale usluge preduzeća“ – potvrdila je Slobodanka Brankov, saradnik za odnose sa javnošću „Spens-a“.

Krv se može dati svakim radnim danom u periodu od 7 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)