ZA RASPUST BESPLATNO DO GRADA: Grad Kikinda omogućio povlasticu mladima sa sela tokom leta

R. Š.

10. 08. 2022. u 11:41

ĐACI i studenti iz Kikinde, koji žive na selu, tokom letnjeg rasputa mogu besplatno da koriste autobuski prevoz do grada i prate sve kulturne, muziške i sportske programe u okviru manifestacije „Kikindsko leto“.

ЗА РАСПУСТ БЕСПЛАТНО ДО ГРАДА: Град Кикинда омогућио повластицу младима са села током лета

Foto: Grad Kikinda

Da bi ostvarili ovu pogodnost, koju je omogućio Grad, potrebno je da pribave karticu ''Raspust u Kikindi'', a mogu da je preuzmu u svakoj kancelariji mesne zajednice u svom selu i pokažu u autobusu vozaču ili kondukteru.

Osim besplatog autobuskog prevoza od sela do grada tokom letnjeg raspusta, i naredne školske godine važiće sve povlastice koje je grad ranijig godina omogućavao đacima i studentima.

- Sve mere o besplatnom i regresiranom prevozu iz prethodne godine ostaju na snazi. Tako studenti u međugradskom saobraćaju dobijaju 40 odsto popusta na cenu karte, učenici osnovnih škola za prevoz u lokalu 50 odsto, a toliko je i regresirani prevoz za penzionere sa primanjima od 30.000 do 50.000 dinara. Besplatan prevoz imaju srednjoškolci, penzioneri sa najnižim primanjima, korisnici narodne kuhinje, ratni vojni invalidi, ratni veterani, deca koja žive na selu i nalaze se u redovnom sistemu takmičenja, kao i osobe sa invaliditetom – objasnila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani