LUTALICE NA NOVOJ ADRESI: Izgradnja novog azila za napuštene pse na periferiji Kruševca

S. Babović

10. 08. 2022. u 08:44

NA Jasičkom putu je započeta izgradnja novog prihvatilišta za napuštene pse koji će - iako se nalazi na periferiji grada - biti značajno pristupačniji u odnosu na postojeći, u selu Srnje.

ЛУТАЛИЦЕ НА НОВОЈ АДРЕСИ: Изградња новог азила за напуштене псе на периферији Крушевца

Foto ORPAK

Iz JKP "Kruševac" saopštavaju da će se azil - lociran kraj njihovog  staklenika i rasadnika cveća - prostirati na oko 500 kvadrata. Posle pripremnih radova, na red dolaze izgradnja objekta i uređenje partera, što bi sve trebalo da bude završeno u prvoj polovini 2023.

Kruševačka organizacija za zaštitu prava životinja ORPAK podržava izgradnju sigurnog mesta za napuštene pse i ističe da će, na novoj lokaciji, sugrađani i volonteri moći mnogo lakše da posećuju "gradske šapice". Najavljuju i da će započeti organizaciju raznih radionica i akcija u novom prihvatilištu, a akcenat će biti na programima za predškolski i školski uzrast, uz promocije odgovornog vlasništva.

Foto ORPAK

U azilu u Srnju, koji se nalazi do gradske deponije, trenutno je smešteno 300 pasa. Ovde se, u okviru kompleksa Zoohigijenske službe zbrinjavaju svi napušteni psi i samo lane su, sa teritorije Kruševca, uklonjena 134 napuštena ljubimca.

Nedavno je objavljeno i da je Kruševljanima koje su ujeli ničiji psi, tokom prve polovine ove godine, iplaćena ukupna odšt`eta od 919.600 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!