SOKAKOM POTEKLI POTOCI PIVA: Počinje tradicionalna manifestacija u Zrenjaninu (FOTO/VIDEO)

B. Grujić

08. 08. 2022. u 11:29

TRADICIONALNA pivska fešta, koja se 37. put održava u Zrenjaninu, startovala je kako i dolikuje, uz banatske narodne nošnje, karuce i čilaše, sa ogromnim buretom piva, ili "tečnog leba" kako Lale zovu ovaj dražesni napitak od ječma i hmelja, iz bašte Gradske kuće u gradu na obalama Begeja.

СОКАКОМ ПОТЕКЛИ ПОТОЦИ ПИВА: Почиње традиционална манифестација у Зрењанину (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: B. G.

- Dal je stvarno, ili mi se samo sniva, al ovo su 37. Dani piva - započeo je zdravicu glumac Prvoslav Zakovski, kojem je ovo jubilarno 35-to učešće na ovoj manifestaciji ppsvećenoj pivu.

Da su potoci piva potekli gradskim sokacima, potvrđuje lepa slika, pozivara koji su uz besplatne krigle sa pivom delili program zabavno-muzičke i kulturne manifestacije, koja će se na dve lokacije, na Žitnom i centralnom trgu, ispred Gradske kuće, održati od utorka 9. do nedelje 14. avgusta.

Uz brojne sadržaje, dečiji vašar i štandove poznatih proizvođača piva, muzički sadržaj obogatiće nastupi Ane Bekute, Marije Šerifović, Amire Medunjanin, Stefana Milenkovića, Halida Bešlića, Zrenjaninske filharmonije i brojnih drugih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost