OBEZBEDILI NARODNU NOŠNJU: Šumadijske nošnje dobili Amatersko kulturno-umetničko društvo "Stevan Sinđelić" iz Vojske i "Kušiljevo" iz Kušiljeva

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 07. 2022. u 13:14

OPŠTINA Svilajnac je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja obezbedila komplete šumadijskih nošnji za Amatersko kulturno-umetničko društvo „Stevan Sinđelić“ iz Vojske i „Kušiljevo“ iz Kušiljeva.

ОБЕЗБЕДИЛИ НАРОДНУ НОШЊУ: Шумадијске ношње добили Аматерско културно-уметничко друштво Стеван Синђелић из Војске и Кушиљево из Кушиљева

Foto:SO Svilajnac

Podeljeno je ukupno 28 kompleta muških i ženskih šumadisjkih nošnji, koje je folklornim ansamblima uručila zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević.

- Pokazali smo da kulturno-umetnička društva imaju veliku podršku lokalne samouprave, jer smatram da oni rade jednu važnu stvar, a to je čuvanje i negovanje tradicije i nacionalnog identiteta. U Svilajncu postoje i KUD „Sinđelić“ iz Svilajnca i KUD „Dimitrije Katić“ iz Crkvenca. Sva kulturno-umetnička društva imaju punu podršku opštine Svilajnac – rekla je Radević tom prilikom.

Predstavnici kulturno-umetničkih društava koja su dobila narodnu nošnju, izrazili su zahvalnost, jer im ova pomoć mnogo znači i daje motivaciju za dalji rad i napredak.

Foto:SO Svilajnac

Foto:SO Svilajnac

Foto:SO Svilajnac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)