LAGALI DA JE VODA NEISPRAVNA: JKP "Vodovod" u Smederevskoj Palanci najavio podnošenje krivičnih prijava

J. ILIĆ

06. 07. 2022. u 11:19

ZBOG širenja lažnih vesti na društvenim mrežama o kvalitetu vode za piće u Smederevskoj Palanci, javno preduzeće "Vodovod" podneće krivične prijave protiv osoba koje su, kako tvrde, neistinama uznemirile javnost u toj varoši.

ЛАГАЛИ ДА ЈЕ ВОДА НЕИСПРАВНА: ЈКП Водовод у Смедеревској Паланци најавио подношење кривичних пријава

Foto Opština Palanka

Nadležni iz JKP Vodovod navode da su tekstovi na lažnom fejsbuk-profilu "Palanka mora biti zdrava", o kvalitetu vode koja se isporučuje građanima Smederevske Palanke i selima Grčac, Mala Plana, Pridvorice uznemirijući i neistiniti.

U tim objavama se navodi da voda iz gradske mreže nije ispravna za piće, pa čak i da nije ispravna za tuširanje!

- Takve informacije su netačne, lažne i očigledno zlonamerne. Svakodnevno se u laboratoriji JKP "Vodovod" vrši kontrola, a Zavod za javno zdravlje Požarevac, tri puta mesečno vrši kontrolu na šest mesta u gradu. Rezultati kažu da je voda ispravna, tako da građani nemaju razloga za brigu, navodi v. d. direktora "Vodovoda" - Srđan Borić.

Zbog malicioznih i lažnih informacija, direktor "Vodovoda" će protiv nn lica nadležnim organima podneti krivičnu prijavu zbog uznemiravanja javnosti.

Inače, pravi virtueli napad na lokalnu vlast sa društvenih mreža traje mesecima. Ovo je tek epilog poslednjeg skandala koji se sa društvenih mreža seli u institucije.

Nedavno je, podsetimo, predsednik opštine Nikola Vučen podneo krivične prijave zbog širenja lažnih vesti o njegovim navodnim zloupotrebama preko lažnih fejsbuk-profila.

Za to je optužio stranačke kolege iz SNS.

UGAŠEN

FEJSBUK-PROFIL "Palanka mora biti zdrava", sa koga su objavljene uznemirujuće vesti o navodnoj neispravnosti vode za piće u Palanci, više ne postoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠTA KAŽE ZAKON: Sme li se voziti u papučama i štiklama - među vozačima postoji velika zabluda vezana za ovu temu