SPORNA IMENOVANJA ZA NADZOR U JAVNIM PREDUZEĆIMA: Odbornička grupa "Niš moj grad" tužila gradsku skupštinu

D. MILjKOVIĆ

04. 07. 2022. u 08:35

SAMO mesec dana od imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno-komunalnim preduzećima, opoziciona odbornička grupa "Niš moj grad" je ovdašnjem Višem sudu podnela čak devet tužbi zbog kršenja Zakona o javnim preduzećima.

СПОРНА ИМЕНОВАЊА ЗА НАДЗОР У ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА: Одборничка група Ниш мој град тужила градску скупштину

Foto Koalicija za Niš

Oni su tužili Skupštinu grada, ali njen predsednik Boban Džunić kaže da su za zakonitost odluke odgovorni predlagači, te da nije bilo nezakonitosti, ali da prepušta sudskim organima da odluče o tome...

Branislav Jovanović, šef pomenute odborničke grupe, kategorično tvrdi da je prekršen član pomenutog zakona koji se odnosi na radno iskustvo imenovanih, odnosno da nisu radili bar tri godine u delatnosti kojom se bavi preduzeće u kojem su imenovani da vrše nadzor. Naveo je i da je Zakon prekršen kod JP Stambena agencija, JP Objedinjena naplata, JP Nišstan, JKP Parking servis, JKP Direkcija za javni prevoz, JP Zavod za urbanizam, JKP Gorica, JKP Naisus i JKP Direkcija za izgradnju grada, a posebno mu je apsurdno da se na pojedina mesta u niškim preduzećima dovode kadrovi iz - Svrljiga.

- U materijalu za sednicu nije bilo biografije osoba koje su imenovali, pa smo tek naknadno proverili njihove biografije i utvrdili niz nezakonitosti. Recimo, spasilac na bazenu je imenovan da kontroliše rad jednog važnog komunalnog preduzeća, a avanzovao je i neko ko se bavio poljoprivredom, pa to objašnjava zašto su nam gradska preduzeća gubitaši - tvrdi Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna