KASETOM PROTIV ZAGAĐENJA: Projekat sanacije gradske deponije u Zrenjaninu - 36 miliona

B. Grujić

16. 06. 2022. u 08:45

SKUPŠTINA grada Zrenjanina prihvatila je predlog odluke o projektu javno-privatnog partnerstva, koji se tiče finansiranja i izvođenja radova na potpunoj sanaciji, odnosno remedijaciji i zatvaranju postojeće gradske deponije i izgradnji sanitarne kasete.

КАСЕТОМ ПРОТИВ ЗАГАЂЕЊА: Пројекат санације градске депоније у Зрењанину -  36 милиона

Foto Grad Zrenjanin

Projekat izgradnje sanitarne kasete trebalo bi trajno da reši problem aktuelne deponije, budući da ona zagađuje podzemne i površinske vode, poljoprivredno zemljište u okolini i emituje neprijatne mirise, a usled neadekvatnog odlaganja otpada dolazi do raznošenja lako letećih materija i postoji mogućnost pojave požara.

Cica Vučković, Foto Grad Zrenjanin

Ukupna investiciona vrednost ovog projekta je 36 miliona evra. Kako je objasnila izvestilac, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Cica Vučković, predlog projekta javno-privatnog partnerstva načinila je Komisija Vlade Republike Srbije, a za izbor privatnog partnera biće raspisan međunarodni konkurs.

- Odlukom Skupštine grada Zrenjanina februara ove godine pokrenuta je inicijativa za realizaciju ovog projekta - naglasila je Vučkovićeva, uz napomenu da je saglasnost na Idejni projekat zatvaranja i potpune sanacije, remedijacije postojeće gradske deponije u Zrenjaninu i unapređenja sistema za sakupljanje i upravljanje komunalnim otpadom dao i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!