PRIORITET SUZBIJANJE NARKOMANIJE I NASILJA: Proslava Dana policije za Jablanički okrug održana u Vlasotincu

Игор Митић
Igor Mitić

14. 06. 2022. u 15:46

Ovogodišnja proslava Dana policije, slave i Dana MUP-a, na nivou Jablaničkog okruga, održana je u Vlasotincu. Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić izneo je podatke koji ukazuju na smanjenje procenta izvršenih krivičnih dela i veću zaplenu psihoaktivnih supstanci.

ПРИОРИТЕТ СУЗБИЈАЊЕ НАРКОМАНИЈЕ И НАСИЉА: Прослава Дана полиције за Јабланички округ одржана у Власотинцу

foto: OU Vlasotince

Ilić je naglasio da je prioritet u daljem radu policijskih službenika suzbijanje pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja.

-Posebno ćemo, svojim radom i zalaganjem, posvetiti pažnju očuvanju poverenja građana u policiju – rekao je Ilić.

foto: OU Vlasotince

Predsednik opštine Bratislav Petrović istakao je da je Vlasotince oduvek imalo dobru saradnju sa Policijskom upravom Leskovac, kao i sa Policijskom stanicom u Vlasotincu.

-Nema posla koji je trebalo zajedno završiti, a da ga nismo obavili. Nema situacije u kojoj smo se obratili policiji za pomoć, a da je nismo dobili - rekao je Petrović.

Ovom prilikom pukovnik Tomislav Ilić je u ime ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uručio zahvalnice Nenadu Stojiljkoviću i Saši Cvetkoviću, pripadnicima Policijske uprave Leskovac.

foto: OU Vlasotince

Na platou ispred zgrade opštine građani su mogli da pogledaju deo opreme i naoružanja kojim raspolaže policija, a izvedena je i taktičko pokazna vežba. Skupu su prisustvovali i učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Milka Dimanić“.

foto: OU Vlasotince

Pre početka svečanosti načelnik Policijske uprave i predsednik opštine Vlasotince, sa saradnicima, položili su cveće na spomen ploču policajcu Miroslavu Stamenkoviću koji je, pre 10 godina, stradao na dužnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri