UNIŠTEN KUKURUZ, STRADALI I VOĆNJACI: Olujno nevreme nanelo veliku štetu u Rasinskom okrugu (FOTO)

S. BABOVIĆ

31. 05. 2022. u 15:25

OLUJNO nevreme, praćeno jakim padavinama i gradom u Kruševcu, nanelo je štetu na površini od 180 do 250 hektara oranica, a konkretne posledice se na zasejanim površinama kreću od 20 do 80 posto.

УНИШТЕН КУКУРУЗ, СТРАДАЛИ И ВОЋЊАЦИ: Олујно невреме нанело велику штету у Расинском округу (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kako su „Novosti” pisale, nevreme je krenulo juče oko 18.30. Dejstvovalo se sa 48 protivgradnih stanica, ispaljeno je 189 raketa.

Najviše gradonosnih padavina registrovano je u atarima sela Kukljin i Bela Voda, gde je šteta zabeležena na 30 do 50 hektara, a procenat oštećenja 20 do 50 posto na zasadima kukuruza i voća. U istom pravcu, samo na teritoriji Trstenika, u Velikoj Drenovi i u Selištu, osetile su se drastične posledice grada, a meštani su lopatama izbacivali grudve sa oranica i zasada voća.

Sinoć je zabeležen i prekid snadebavanja električnom energijom kod 150 potrošača u selima Jasika, Mačkovac i Kapidžija, a situacija sa strujom regulisana je oko 23 sata. Usled kvara na niskonaponskoj mreži, pojedini korisnici u Kruševcu su ostajali bez jedne faze.

I za danas je najavljeno promenljivo oblačno vreme uz smenu sunca i kratokrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom. Na zalihama su 752 protivgradne rakete, ali se očekuje i dopuna u toku dana.

BONUS VIDEO: Olujno nevreme pogodilo Rasinski okrug

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)